Gasspisar, gashällar | La Tortafritteria – 4/12 - Gasspisar, gashällar
GF startade redan 1934 och är sedan 1965 Sveriges i särklass största leverantör av gasspisar för privat bruk. Besök vårt showroom på Torsgatan 5a i centrala Stockholm eller kontakta oss för din närmaste återförsäljare.
Gasspis, gasspisar, Bertazzoni, IGF, La Germania, Torsgatan 5a
4471
post-template-default,single,single-post,postid-4471,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

La Tortafritteria – 4/12

La Tortafritteria – 4/12

Emilia-Romagna är känt för sin utsökta matkultur och området kallas ofta Italiens skafferi.

Här tillverkas Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, olika salamis och Aceto Balsamico di Modena utav högsta kvalitet och infödingarna här i området formligen frossar i sig chark av högsta klass. Inte bara fet lardo och mortadella utan för oss helt okända charkuterier såsom kokt eller torkad grisaxel (Spalla) eller finparmesanostar av Vacche Rosse-typ. Japp, här i Emilia-Romagna finns en stor stolthet i det animaliska fettet.

I området kring Modena och Parma äter inte italienare på vanlig McDonalds eller Taco Bell på helgerna – nänä! Här finns råvarorna runt knuten och några restauranger har specialiserat sig på att laga en traditionell maträtt som kallas Torta Fritta. En Torta fritta är en degknyte tillverkat av tipo ’00′-mjöl, vatten, salt och öljäst. Knytet friteras snabbt i olja och serveras tillsammans med valfria charkuterier och en krämig ost på toppen. Restaurangerna kallas Tortafritterias och här kan du vara säker på att få smaka charkuterier som du aldrig gjort förut. Slow-Food snabbt kan man säga!

Nu är det dags att ta Tortafritterian till Stockholm för en mycket exklusiv kväll tillsammans med Roberto Gatti från Gattimondo!

Detta ingår

– Antipasto i form av snittar (3 pålägg) och ett litet glas välkomstbubbel alt. alkoholfri Lurisia
– Roberto Gatti presenterar Parmaregionen och berättar om charkuterier och ostar. 20-30 min. 
Vi har sett torr vacuumförpackad skinka för länge – nu är det dags ändra på det!

– Torta fritta med uppskuren chark ostar och inlagda grönsaker (4 Torta Fritta /pers)
– Buffé av chark i tre sorter (salame, prosciutto samt skinka – spalla eller kokt örtmarinerad)
– Scamorza dolce di Parma samt annan krämig ost
– Inlagda grönsaker som tilltugg
– Kaffe och kaka
– 2 sorters unika viner från Emilia-Romagna. En halvflaska per person.

Pris: 400 kr/person
Var: Torsgatan 5, Stockholm
När: 18.30

Boka din plats här!

Share Button
12 Nov 2013